do Gastronomii

Podstawą sukcesu w branży gastronomicznej jest najwyższa jakość obsługi klienta. Klient, który dobrze czuje się w lokalu, chętniej do niego wraca i poleca go innym. Aby zaistnieć w branży gastronomicznej, trzeba jednak pokonać sporą konkurencję. Wymaga to zastosowania najwyższej jakości, nowoczesnych rozwiązań. Funkcjonalne oprogramowanie dla gastronomii połączone z systemem praktycznych urządzeń zapewni lokalowi sprawne funkcjonowanie, szybką wymianę informacji i automatyzację wielu czynności. Oszczędzony czas kelnerzy, kucharze, a także managerowie i specjaliści od marketingi mogą wykorzystać na poszukiwanie i wdrażanie rozwiązań, które zapewnią jeszcze lepszą ofertę lokalu.

Oprogramowanie dla gastronomii powinno być funkcjonalne, intuicyjne i proste w obsłudze. Nauka obsługi systemu POS musi być sprawna, tak aby nowy kelner czy kasjer jak najszybciej nauczył się wykonywać potrzebne czynności. Współpraca oprogramowania POS z systemami analitycznymi i finansowymi pozwoli na efektywne zarządzanie lokalem, sporządzenie menu odpowiadającego rzeczywistym potrzebom i upodobaniom klientów, a także optymalne wykorzystanie zasobów gastronomicznych. Ogromną korzyść – także wizerunkową – przyniesie lokalowi gastronomicznemu zastosowanie tzw. bonowników – niewielkich aplikacji kelnerskich zainstalowanych na urządzeniach przenośnych (tabletach lub smartfonach). Za pomocą takiego programu kelner przyjmuje zamówienie od razu z systemie informatycznym i wysyła je do kuchni – oszczędza w ten sposób mnóstwo czasu, popełnia znacznie mniej błędów i… dobrze wygląda w oczach klientów.

System gastronomiczny, który oszczędza czas i pieniądze

Aby oprogramowanie dedykowane gastronomii osiągnęło pełnię swojej funkcjonalności, musi współpracować z zespołem zintegrowanych urządzeń. Nowoczesna i wydajna kasa lub drukarka fiskalna, wysokiej jakości monitor dotykowy, komputer oraz terminal płatniczy to niezbędne elementy nowoczesnego systemu gastronomicznego. Przydatnym urządzeniem – przede wszystkim na kuchni – jest drukarka etykiet, za pomocą której do kucharzy wysyłane są zamówienia oraz inne informacje, np. dodatkowe uwagi gościa lokalu.

Wydajny i funkcjonalny system gastronomiczny to taki, w którym wszystkie elementy są doskonale zintegrowane. Wymaga to zastosowania specjalistycznych rozwiązań, odpowiadających potrzebom konkretnego lokalu. Warto w tym względzie korzystać z usług jednego, sprawdzonego serwisu, który zna specyfikę firmy i potrafi dopasować optymalne dla niej rozwiązania.